Recent Nieuws

database

Mathieu en Tom hebben er zin in

Sep 4, 2017

In De Ark in Antwerpen vond maandag naar jaarlijkse gewoonte de ploegvoorstelling voor het nieuwe veldritseizoen plaats. Renners en sponsors werden voorgesteld en blikten vooruit. “Ik zit helemaal op schema”, vertelde een gretige Mathieu.

Vier stevige profs en vijf talentvolle beloften belichamen Beobank-Corendon tijdens het komende veldritseizoen. In tegenstelling tot de voorbije twee jaren kon speerpunt Mathieu deze zomer blessurevrij afwerken. “Het voelde raar om gewoon mijn trainingen te kunnen afwerken”, vertelt Mathieu met een knipoog. “Dat was ook mijn voornaamste doel, zonder blessures de zomer doorkomen.”

Met zeges in de Ronde van België, Boucles de la Mayenne en Dwars door het Hageland en enkele indrukwekkende prestaties op de mountainbike kan Mathieu terugblikken op een uitstekende zomer. Mathieu: “Door de goeie prestaties op de mountainbike hebben we de planning een beetje omgegooid. Door het drukke programma kreeg ik even een weerbots, maar erg was dat zeker niet. Daar word je sterker van en je leert jouw limieten pas kennen als je er op botst.”

Mathieu, vorig jaar goed voor 22 zeges, hoopt net als de voorbije jaren wekelijks mee te doen voor winst. “Ik wil een heel seizoen op een hoog niveau rijden en zoveel mogelijk wedstrijden winnen. En het is nog ver weg, maar uiteraard is het wereldkampioenschap in eigen land (Valkenburg, red.) iets waar ik hard naar uitkijk”, aldus Mathieu, die ook blij is met de komst van Meeusen. “Tom is zowel op als naast de fiets een aanwinst. Het was een plezante zomer met hem erbij. In de snelle, tactische crossen is het voor mij heel leuk om iemand als Tom erbij te hebben.”

TOM: “HEEL VEEL ZIN”

Ook Tom is opgetogen over zijn nieuwe omgeving. “David en Mathieu zijn van mijn streek en zij trekken ook graag naar de Kalmthoutse Heide om te trainen. Ook voor de lange duurtrainingen is het leuk als je ze samen met ploegmaats kunt doen”, aldus Tom. “Dit is voor mij een ideale omgeving. Alle ogen zijn op Mathieu gericht waardoor ik de kans krijg om vrij rond te rijden en mijn kwaliteiten te tonen in de crossen die mij liggen.”

De goesting bij de Essenaar is groot. “Mijn zomerprogramma zag er anders uit dan de voorbije jaren”, klinkt het. “Ik reed enkele rittenkoersen op hoog niveau in Frankrijk. Dat was ik niet gewend, maar het heeft me wel sterker gemaakt. Ik reed in dienst van anderen en had de tijd om mijn hoofd helemaal vrij te maken. Doordaat ik zo’n veeleisende, maar goeie zomer achter de rug heb, kijk ik extra hard uit naar het nieuwe veldritseizoen.”

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image