Camerabewaking: de voordelen en mogelijkheden

Camerabewaking heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen in populariteit. Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen ervoor om hun eigendom te beveiligen met camera's. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van camerabewaking en wat zijn de mogelijkheden?

Voordelen van camerabewaking

Preventieve werking

Een van de grootste voordelen van camerabewaking is de preventieve werking. Door middel van een mededeling te weten dat er camera's aanwezig zijn, schrikt dit vaak inbrekers af. Het risico dat ze op heterdaad betrapt worden, is veel groter. Dit kan al voldoende zijn om inbraken te voorkomen.

Beeldmateriaal als bewijs

Mocht er toch een inbraakpoging plaatsvinden, dan is het beeldmateriaal enorm waardevol. Het kan worden gebruikt als bewijsmateriaal, bijvoorbeeld bij de politie van de verzekering. Hierdoor is de kans groter dat de dader wordt gepakt en kan je ook een hogere vergoeding van de verzekering ontvangen.

Altijd een oogje in het zeil

Camerabewaking zorgt ervoor dat u als eigenaar altijd een oogje in het zeil kan houden. Je kunt elk moment live meekijken met wat er zich op de beveiligde locatie afspeelt. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld te zien wie er aan de deur staat of om te controleren of er geen ongewenste activiteiten plaatsvinden.

Mogelijkheden van camerabewaking

Binnen en buiten

Camerabewaking kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Buitencamera's worden vaak geplaatst bij de ingang van een gebouw of rondom het terrein om indringers af te schrikken. Bovendien kan het ook helpen om vandalisme tegen te gaan.

Met of zonder opname

Camerabewaking kan ook met of zonder opnamesysteem worden geplaatst. Als er voor een opnamesysteem wordt gekozen, kan dit op verschillende manieren gebeuren. Het beeldmateriaal kan lokaal worden opgeslagen op een harde schijf of het kan worden opgeslagen in de cloud. Dit laatste heeft als voordeel dat het beeldmateriaal niet verloren gaat door bijvoorbeeld diefstal van de recorder.

Bewegingsdetectie

Een andere mogelijkheid is om camera's te plaatsen met bewegingsdetectie. Deze camera's gaan een enkele beslissing als er beweging mogelijk wordt. Hierdoor wordt er geen onnodig beeldmateriaal opgenomen en kan er met de onderstaande omgegaan worden.

Nachtzicht

Tot slot kunnen camera's ook worden voorzien van nachtzicht. Hierdoor kan er ook in het donker worden opgenomen en kunnen er 's nachts ook beeldmateriaal worden verkregen.

Het belang van een goede installatie

Het is evident dat camerabewaking enkel moer heeft als de installatie ervan correct gebeurt. Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden bij de installatie van een camerasysteem.

Plaatsing van de camera's

Een eerste belangrijk aspect is de plaatsing van de camera's. Deze moeten op strategische plaatsen worden opgenomen om een ​​zo groot mogelijke oppervlakte te beveiligen. Bovendien zouden er geen blindspots moeten zijn. Een professional heeft de kennis en ervaring om de ideale plaatsing van de camera's te bepalen.

Kwaliteit van de camera's

Daarnaast is de kwaliteit van de camera's van groot belang. Een goede kwaliteit zorgt voor een beter beeldmateriaal en maakt het mogelijk om gezichten en nummerplaten te herkennen. Bij een slechte kwaliteit is het beeldmateriaal vaak niet bruikbaar als bewijsmateriaal.

Configuratie van het systeem

Ten slot is ook de configuratie van het systeem een ​​belangrijk aspect. Zo moet het opnamesysteem correct worden ingesteld om alle beelden op te nemen en moet het netwerk correct worden geconfigureerd om op afstand toegang te krijgen tot het systeem.

Conclusie

Camerabewaking biedt dus verschillende voordelen en mogelijkheden. Het is echter van groot belang dat er bij de installatie van een camerasysteem rekening wordt gehouden met verschillende aspecten. Plaatsing van de camera's, kwaliteit van de camera's en configuratie van het systeem zijn slechts enkele zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Door te kiezen voor een professionele professional kan je er zeker van zijn dat je een camerasysteem hebt dat zowel kwalitatief als betrouwbaar is.

Ook interessant

Camerabewaking

Camerabewaking: de voordelen en mogelijkhedenCamerabewaking heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen in populariteit. Steeds meer bedrijven ...

Lees verder

Alarmsysteem

Alarmsysteem: Zorg voor een optimaal veiligheidsgevoel in huisHet hebben van een alarmsysteem biedt veel voordelen. Eén van de belangrijkste voordele ...

Lees verder

Bewakingscamera

Bewakingscamera: De voordelen en nadelen bij de installatie en het gebruikIn de afgelopen jaren is het aantal bewakingscamera's dat wordt bevestigd. ...

Lees verder