Antioxidanten helpen de vrije radicalen te elimineren, maar voorkomen ook dat andere moleculen, zoals koolmonoxide en stikstofdioxide, worden geproduceerd. Deze moleculen binden zich vervolgens aan andere moleculen in ons lichaam, waaronder eiwitten, lipiden en DNA, en leiden tot celdood en cellulaire achteruitgang. Antioxidanten helpen ook om de cellulaire productie en de functie van zuurstofdragers te verhogen. in onze cellen, en dus verbeteren ze het behoud van een gezonde rode bloedcirculatie.

Antioxidanten kunnen ook helpen om celbeschadiging door gifstoffen en vrije radicalen in je lichaam te voorkomen, omdat ze onze cellen beschermen tegen deze schadelijke stoffen. Het is bewezen dat antioxidanten gezonde cellen en een gezond celmetabolisme bevorderen en schadelijke vrije radicalen in ons lichaam doden.

Een grote studie onder oudere volwassenen wees uit dat het dagelijks eten van chocolade daadwerkelijk het ontstaan ​​van hart- en vaatziekten helpt voorkomen, zelfs als het wordt ingenomen met een gezond dieet en lichaamsbeweging. Hartaandoeningen en beroertes zijn twee van de belangrijkste doodsoorzaken bij oudere volwassenen, en antioxidanten in uw dieet, vooral die rijk aan flavonoïden, kunnen deze risico's verlagen. Een studie van Harvard wees uit dat cacaoflavonoïden bijzonder effectief zijn bij het voorkomen van hartaandoeningen.

Maar hoe zit het met afvallen? Veel mensen zijn verrast om te horen dat chocolade eigenlijk een krachtige bron van gezondheid van het hart is. Volgens een onderzoek naar de consumptie van chocolade kan chocoladeconsumptie zelfs het risico verminderen van het ontwikkelen van verschillende ernstige aandoeningen die verband houden met veroudering, zoals hoge bloeddruk en coronaire hartziekte. Hoewel velen van ons denken dat chocolade in de eerste plaats een bron van "energie" is, is er meer in dit levensmiddel dan dat ons een verzadigd gevoel geeft.

.

Ook interessant

Chocolade

Antioxidanten helpen de vrije radicalen te elimineren, maar voorkomen ook dat andere moleculen, zoals koolmonoxide en stikstofdioxide, worden geproduc ...

Lees verder

Pralines

Voor degenen die niet van chocolade houden, kunt u thuis nog steeds uw eigen chocolaatjes maken. Als je een receptenboek voor het maken van chocolade ...

Lees verder